Remmen service

Airbags, kreukelzones en dwarsbalken. Hier door zijn de auto’s van tegenwoordig in tegenstelling tot hun oudere voorganger veel veiliger. Maar als het op veiligheid aankomt zijn de remmen samen met de banden de belangrijkste onderdelen van de auto. Jammer genoeg blijkt uit onderzoek dat 25% van alle auto’s met een niet deugdelijk functionerende remsysteem rond rijdt.

Slijtage van de remmen vindt geleidelijk plaats en zijn dus niet van de één op andere dag versleten. De remblokken, remschijven, rem schoenen en wielremcilinders zijn een aantal onderdelen van het remsysteem waar slijtage bij plaatsvindt. Als je altijd met een goed werkende rem wil rondrijden moeten alle onderdelen van het remsysteem 100% in orde zijn. Regelmatige controle van het remsysteem is daarom noodzakelijk. Bij de ‘grote beurt’ van uw Autoservice de Regenboog is dit standaard het geval bij regulier onderhoud.

Waarom is een remmencheck belangrijk?

  • Geleidelijke Slijtage: Remblokken, remschijven, remvoeringen en wielremcilinders slijten geleidelijk en moeten regelmatig gecontroleerd worden voor optimale prestaties.
  • Voorkom Hoge Kosten: Versleten remmen kunnen niet alleen gevaarlijk zijn maar ook leiden tot kostbare reparaties, zoals beschadigde remschijven.
  • Tekenen van Problemen: Let op tekenen zoals een langere remweg, diep pedaal, trillend stuur of knarsend geluid tijdens het remmen. Dit zijn indicaties dat uw remmen gecontroleerd moeten worden.

Het is niet alleen gevaarlijk om door te rijden met een niet deugdelijk remsysteem maar kan ook vaak leiden tot een duurdere reparatiekosten. Dit kan bijvoorbeeld resulteren dat de remblokken geheel versleten zijn waardoor ze de remschijven beschadigen en zullen deze ook vervangen moeten worden. Mocht u nog twijfels hebben over het goed functioneren van uw remsysteem, kom dan gerust langs bij Autoservice de Regenboog in de buurt.

Ons advies is uw remsysteem direct te laten controleren wanneer:

  • er sprake is van een langere remweg
  • u het rempedaal ver kunt intrappen
  • uw stuur trilt tijdens remmen
  • u een knersend geluid hoort tijdens het remmen