Elk meter telt!

Twijfel je over de staat van je remmen?

Kom dan bij ons langs voor een gratis Remmencheck.

Maak nu een afspraak!

U kunt een afspraak maken door ons te bellen of het contact formulier uw voorkeursdatum  in te vullen. U krijgt van ons altijd een bevestiging van afspraak via de mail.

Airbags, kreukelzones en dwarsbalken. Hier door zijn de auto’s van tegenwoordig in tegenstelling tot hun oudere voorganger veel veiliger. Maar als het op veiligheid aankomt zijn de remmen samen met de banden de belangrijkste onderdelen van de auto. Jammer genoeg blijkt uit onderzoek dat 25% van alle auto’s met een niet deugdelijk functionerende remsysteem rond rijdt.

Slijtage van de remmen vindt geleidelijk plaats en zijn dus niet van de één op andere dag versleten. De remblokken, remschijven, rem schoenen en wielremcilinders zijn een aantal onderdelen van het remsysteem waar slijtage bij plaatsvindt. Als je altijd met een goed werkende rem wil rondrijden moeten alle onderdelen van het remsysteem 100% in orde zijn. Regelmatige controle van het remsysteem is daarom noodzakelijk. Bij de ‘grote beurt’ van uw Autoservice de Regenboog is dit standaard het geval bij regulier onderhoud.

Het is niet alleen gevaarlijk om door te rijden met een niet deugdelijk remsysteem maar kan ook vaak leiden tot een duurdere reparatiekosten. Dit kan bijvoorbeeld resulteren dat de remblokken geheel versleten zijn waardoor ze de remschijven beschadigen en zullen deze ook vervangen moeten worden. Mocht u nog twijfels hebben over het goed functioneren van uw remsysteem, kom dan gerust langs bij Autoservice de Regenboog in de buurt.

Ons advies is uw remsysteem direct te laten controleren wanneer:

  • er sprake is van een langere remweg
  • u het rempedaal ver kunt intrappen
  • uw stuur trilt tijdens remmen
  • u een knersend geluid hoort tijdens het remmen