Wat doet de distributieriem?

U kunt bij ons ook terecht voor het vervangen van een distributieriem

De prijs is afhankelijk van het merk en type auto

Bel of kom langs voor een vrijblijvende prijsopgave

Wanneer moet ik mijn distributieriem vervangen?

Dit verschilt per automodel. Meestal is dit na 60.000 tot 120.000 gereden kilometers. Twijfel je of jouw distributieriem moet worden vervangen? Bij ons is altijd een specialist in distributieriemen aanwezig. Kom dus gerust langs voor gratis en vrijblijvend advies! Hoe lang duurt het vervangen van een distributieriem? De distributieriem zit aan de zijkant van de motor, weggebouwd achter stofkappen. Daarom is het een ingrijpende klus om de distributieriem te vervangen. Afhankelijk van het model van de motor en de manier waarop de motor onder de motorkap is geplaatst, kan de vervanging van een distributieriem 1.5 tot 6 uur duren.

Waarom is tijdige vervanging zo belangrijk?

De distributieriem is belangrijk voor de functionering van de motor van de auto. De distributieriem zorgt er namelijk voor dat de krukas van je auto de nokkenas aandrijft. De distributieriem bestaat uit slijtagegevoelige onderdelen: rubber en vezels. Daarom moet de distributieriem periodiek worden vervangen.

Verschil distributieriem en distributieketting

Je hebt of een distributieriem of een distributieketting in de motor van je auto. Ze hebben dezelfde functie: via de krukas de nokkenas(sen) aandrijven die op hun beurt de in- en uitlaatkleppen bedienen. Zowel de distributieketting als -riem, kun je aan de buitenkant van de motor niet zien.

Maak nu een afspraak!

U kunt een afspraak maken door ons te bellen of het contact formulier uw voorkeursdatum  in te vullen. U krijgt van ons altijd een bevestiging van afspraak via de mail.